Pravijo, da so dekletovi najboljši prijatelji

                       

Estetika grdega

Ste se že kdaj sprehodili po ulici in zagledali dekle z nenavadnim nakitom? Takrat ste si zagotovo rekli – ne, to ni zame. Kaj pa če vam predstavimo zares nenavaden nakit, ki ne izstopa le zaradi svoje barve in velikosti?

 

                                                         

Pisane in svetleče

Le kdo jih ne mara?! Mi jih preprosto obožujemo!

 

                         

Od kulture do kulture

Nakit že od nekdaj krasi naše roke, vratove, ušesa in še kaj. Ne glede na to iz katere kulture prihajamo. Vsaka ima svoje načine krašenja telesa.

Zgodba o uspehu

Že več kot 100 let je ime Swarovski tesno povezano z natančno brušenimi kristali in modo. Nakit izdelan z njihovimi kristali je glamurozen in zelo priljubljen. Pa ste vedeli, da nakit ni vse, kar odlikuje to veliko ime?

 

Dolgovratke z zlatimi obroči

Obroči za okrog vratu ali vratni obroči. So neke vrste nakit, saj jih ženske nosijo predvsem zato, da bi bile lepše. Izdelani so iz čvrste kovine, ki se prilega vratu. Mnogo kultur je skozi zgodovino nosilo vratne obroče – tako moški, kot ženske.

 

     

 

Nakit s pomenom

Inkovski imperij je bil največji imperij v Predkolumbovski Ameriki ter najbrž največji imperij na svetu v zgodnjem 16. stoletju. Beseda »Inca« v prevodu pomeni vladar in tako so naslavljali vse pripadnike vladajočega sloja ali vladajoče družine. Vsi so nosili umetelno izdelan nakit, saj je bil ta njihov statusni simbol.

Indija in nakit ter nakit in Indijske ženske – besede, ki so neločljivo povezane.

 

                             

Pisan in preprost

Različne kulture, različen nakit. Materiali vzeti iz okolja iz katerega prihajajo. Sončna dežela, pisan nakit. Nam je všeč in od tod jemljemo navdih - predvsem poleti. Nam je všeč, pa vam?